Råtræet som kunstværk  
Når vi udvælger træet og bygger borde, sætter vi blot det sidste ”penselstrøg” på et kunstværk, som har været undervejs i 100 år – ofte mere. Betagende og eksklusivt. Vores viden om trætyper er stor, og vi holder af at hente træet lokalt i veldrevne danske stats- og privatskove. De enkelte træarters særlige udtryk indgår i det endelige design og resultat. Det er naturen og menneskehånd som skaber produktet. Det kan både ses og føles. 

At finde og udvælge det helt særlige råtræ er en vigtig del af arbejdet med at skabe bordene. Sorbus Design benytter kun danske leverandører og samarbejdspartnere og anvender primært ”lokale” råvarer samt kvalitetstræ fra Sverige og Tyskland – og så i ny og næ noget eksotisk fra det store udland.

Historisk træ
Vi har altid en række klassiske træarter på lager. Som noget særligt har vi råtræ liggende, som stammer fra de såkaldte Flådeege, der har vokset på de danske godser og i statsskovene. Udtrykket Flådeeg opstod i.f.m. Slaget på Reden i 1803, hvor den danske flåde blev aldeles udraderet af englænderne. Den danske flåde måtte derfor genopbygges, og et godt krigsskib på den tid krævede angiveligt omkring 10.000 velvoksne egetræer.

Der skete derfor overalt i landet en omfattende nyplantning af helt unge træer, som nu er over 200 år gamle. I stedet for krigsførelse kan vi nu glæde os over at sidde til bords ved disse eksklusive historiske træer, som var velvoksne lang tid for bilen blev opfundet!